Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

4 octobre JOURNÉE MONDIALE DES ANIMAUX !

4 Οκτωβρίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ !


La Journée mondiale des animaux a lieu chaque année le 4 octobre pour attirer l'attention des gouvernements mais aussi des citoyens sur l'importance du respect de la vie animale. Qu'il s'agisse des animaux de compagnie, des animaux sauvages ou encore des animaux d'élevage, les animaux méritent d'être mieux traités.
http://www.lemagfemmes.com/Journees-internationales/Journee-mondiale-des-animaux.html


4 Οκτώβρη λοιπόν και οι τετράποδοι φίλοι μας γιορτάζουν !

Τι θα κάναμε χωρίς αυτούς αλήθεια ; χωρίς την αγάπη που τόσο απλόχερα κι ανιδιοτελώς μας δίνουν, χωρίς το βλέμμα τους το γεμάτο κατανόηση κι αμέτρητη αφοσίωση ; χωρίς τα χάδια και τα παιχνίδια μαζί τους, την τρυφερότητα, τη ζεστασιά και την ξενοιασιά που μας χαρίζουν ;
Πριν τέσσερα χρόνια ήρθε η Luna, ένα μωράκι τριών μηνών, στη ζωή μας. Μας "υιοθέτησε" και μας έμαθε από την αρχή τον κόσμο μέσα από τα όμορφα μάτια της, τα γατίσια !
Πήρε έγνοιες, άγχος,στεναχώριες και μας έδωσε αγάπη, αφοσίωση και μια καινούρια όμορφη σκέψη για να λέμε κάθε πρωί καλημέρα στη ζωή.
Σ' ευχαριστώ Luna μου !


Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Γίνε η φωνή για τα δικαιώματα τους

4η Οκτωβρίου



Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτο-γιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
«Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος μπορεί να κριθεί από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα»
Μαχάτμα Γκάντι
Πηγή :http://tvxs.gr/news/greenlife/4-oktobrioy-pagkosmia-imera-ton-zoon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου